Als je een woning wilt kopen, is het handig om een professional in te schakelen zoals een aankoopmakelaar. Deze behartigt de belangen van jou als de koper van een woning. Als woningzoekende is het vaak onduidelijk wat de rol van de makelaar precies is. Zo kan het voor de woningzoekende overkomen alsof de verkopend makelaar ook opkomt voor de belangen van de woningzoekende. Dit is nooit het geval en een makelaar behartigt altijd de belangen van de verkoper, of de koper. Er zijn geen makelaar die de belangen van beide partijen behartigt, waardoor de makelaar nooit partijdig is. Waar moet je op letten bij het inschakelen van een aankoopmakelaar? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten kan komen.

Makelaar en branchevereniging

Als je een aankoopmakelaar wilt inschakelen, is het belangrijk dat de makelaar aangesloten is bij een branchevereniging. In Nederland zijn er 3 verschillende verenigingen in de woningmakelaardij. Deze zijn: VBO makelaars, VastgoedPro en de NVM. Een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging biedt je meer kwaliteit en natuurlijk ook meer zekerheid. Bij de website van een makelaar staat dit ook altijd weergeven, zodat je dit ook duidelijk kunt zien. Schakel eventueel ben-s makelaardij in zodat je er zeker van bent dat je goed geholpen wordt.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Een makelaar inschakelen voor de aankoop van een woning, kan in verschillende situaties goed van pas komen. Alle expertise die je niet zelf hebt op het gebied van een huis kopen, heeft de aankoopmakelaar wel. De aankoopmakelaar heeft waarschijnlijk al honderden huizen gekocht voor mensen en weet precies wat deze moet doen. Ook is het van groot belang dat je jezelf niet laat leiden door emoties, maar dat je objectief naar een woning kunt kijken. Een makelaar doet dit en kijkt altijd met een professionele en zakelijke blik naar de woning. Alleen op deze manier ben je er zeker van dat je altijd een verstandige keuze kan maken en kunt genieten van een nieuwe woning.

Verkoopmakelaar

Als je een huis wilt verkopen, is het ook belangrijk dat je een makelaar inschakelt. Dit is natuurlijk geen aankoopmakelaar, maar juist een verkoopmakelaar. Een verkoopmakelaar heeft diverse kanalen tot zijn beschikking en kan op deze manier makkelijk je huis verkopen. Daarnaast kan de verkoopmakelaar nauwkeurig de waarde van je huis bepalen. Op deze manier kun je meer geld krijgen voor je woning en is dat natuurlijk een stuk voordeliger.