Bakfietsen zie je steeds vaker in het verkeer, en dat is ook niet zo gek. Veel ouders gebruiken hem om hun kinderen in te vervoeren naar school, en vervolgens kunnen ze gemakkelijk boodschappen gaan doen of andere spullen erin vervoeren. Dubbel zo handig, zo’n bakfiets. Er zijn twee verschillende soorten bakfietsen, namelijk een bakfiets met twee of met drie wielen. De verschillen tussen deze twee bakfietsen worden hieronder uitgelegd.

Verschillende bakfietsen

In een fietsenwinkel kom je twee soorten bakfietsen tegen. Met een bakfiets die twee wielen heeft, is de balans wat minder, maar je kunt hier wel gemakkelijk mee sturen. Daarnaast is deze bakfiets kleiner, waardoor je deze makkelijker kan parkeren. Heb je een bakfiets met drie wielen op het oog? Dan moet je er rekening mee houden dat deze breder is, en het lastiger is om overal langs te kunnen fietsen. Een fiets met drie wielen is overigens wel stabieler. Voordat je één van de twee bakfietsen aanschaft, is het daarom handig om een proefrit met beide bakfietsen te maken. Zo kun je kijken welke het beste geschikt is voor jou.

Proefrit op een bakfiets maken

Heb je online een bakfiets gezien? Dan kun je vaak een proefrit aanvragen. Dit kan in de winkel, maar vaak kunnen ze de fiets ook aan huis leveren zodat je daar een proefrit kan maken. Als je het liever in de winkel doet, kun je daar een afspraak voor maken. Als je de fiets vooral gebruikt om je kinderen in te vervoeren, is het handig om hen in de bak te laten zitten tijdens de proefrit. Vervolgens kun je de fiets waar je tevreden over bent aanschaffen. De winkel regelt dan alles voor je en zorgt er ook voor dat de fiets direct na aankoop gebruikt kan worden. Bestel je zo’n fiets liever online? Dan kan dat natuurlijk ook.

Online bestellen via een webshop

Natuurlijk kun je de fiets ook online bestellen. Vraag een proefrit aan huis aan, bekijk of de fiets lekker zit en daarna bestel je de fiets. Deze wordt dan kant en klaar aan huis geleverd. Aangezien zo’n fiets zeer prijzig is, is het aan te raden om deze te verzekeren. Dit kan vaak ook online, tijdens het bestellen van de fiets. Bekijk goed op welke manier je deze verzekert, en vraag anders hulp aan de desbetreffende winkel. Weet jij al welke bakfiets je wil gaan aanschaffen?