Ga jij komend jaar weer eens lekker op reis? Dan is het slim om voor je gaat boeken eerst te controleren welke vaccinaties je nodig hebt voor deze reis. Je hoeft hiervoor maar één site te onthouden: Reisprik. Op Reisprik vind je alle informatie over vereiste vaccinaties voor op reis. Want dat je in sommige gevallen een prik nodig hebt voor je reis begint, staat als een paal boven water. Sommige landen kom je niet eens in als je niet kunt aantonen dat je gevaccineerd bent. Je moet daar wel rekening mee houden. Die vaccins zijn er niet om je te pesten, maar om je te beschermen tegen ziektes die in andere delen van de wereld nog wel voorkomen en bij ons niet (meer). Het zou toch jammer zijn als je hartstikke ziek thuis komt van een heerlijke vakantie terwijl je dat had kunnen voorkomen door een prik te halen. Kijk eerst eens op Reisprik, dan weet je wat je moet doen.

Maak direct een afspraak via Reisprik

Je hoeft je echt niet in allerlei bochten te wringen om ergens een afspraak te kunnen maken voor je reisvaccinatie. Je kunt dit gewoon op de site van Reisprik regelen. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een afspraak is dan ook zo gemaakt. Veel vaccinaties worden vergoed, je kunt hierover contact opnemen met je zorgverzekering. Je kunt hier terecht voor alle reisvaccinaties, ook voor vaccinaties Mexico. Dat is goed om te weten.

Heb je voor iedere reis vaccinaties nodig?

Nee, je hebt niet voor iedere reis vaccinaties nodig. De eindbestemming van je reis is daarvoor belangrijk. Ga je West Europa uit? Dan is de kans groot dat er bepaalde vaccinaties worden aangeraden. Ga je nog verder, naar Afrika, Azië of (Zuid) Amerika? Dan is de kans nog veel groter dat je vaccinaties moet halen. Gewoon om je te behoeden voor ellende.

Mag iedereen altijd alle prikken hebben?

Nee. Het is altijd weer belangrijk om te overleggen met je behandelend arts als het gaat om vaccinaties. Dit geldt vooral wanneer je chronisch ziek bent en immuunonderdrukkende medicatie gebruikt. Maar ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft kan het zijn dat bepaalde vaccinaties op dit moment worden afgeraden. Het is juist daarom dat het heel verstandig is om, voor je de reis ook maar boekt, te kijken op Reisprik naar de vaccinaties die nodig zijn voor een bepaald land. Het is dan nog niet te laat om je plannen aan te passen.