Een ongeluk zit in een klein hoekje en als fietser ben je erg kwetsbaar. Het komt dan ook vaak voor dat een fietser een akelig ongeluk meemaakt. Het liefst wil je dit natuurlijk voorkomen, maar als je toch een ongeluk hebt gehad, dan is het handig als je weet wat je moet doen. Natuurlijk is op dat moment de medische hulp het allerbelangrijkste. Daarna is het echter verstandig om te kijken of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als je letselschade opgelopen hebt, is de kans namelijk groot dat je recht hebt op een vergoeding. In deze blog zullen we hier meer over vertellen. Dus lees snel verder!

Wanneer is er sprake van letselschade?

Als je een ongeluk hebt gehad, is er een kans dat je letselschade op hebt gelopen. Maar wat is letselschade eigenlijk? Letselschade is alle schade die je oploopt bij een ongeluk dat een ander heeft veroorzaakt. Je kan dus alleen letselschade hebben als je het slachtoffer bent van een ongeluk. Dan bestaan er nog verschillende soorten letselschade. Als eerste is er materiële letselschade. Als je bijvoorbeeld met een fiets bent aangereden en je fiets kapot is, valt dit onder materiële schade. Verder is er ook nog immateriële schade. Hier vallen bijvoorbeeld de medische kosten onder en dus ook alle verwondingen en blessures die je hebt opgelopen.

Wat moet je doen als je letselschade hebt?

Als je als fietser aangereden bent door een auto en hier letselschade aan overgehouden hebt, moet je altijd een schadeclaim indienen. Fietsers zijn namelijk erg kwetsbare verkeersdeelnemers en worden door de wet beschermd tegen aanrijdingen. Zelfs als je gedeeltelijk zelf verantwoordelijk bent voor het ongeval, is er een kans dat je nog recht hebt op een schadevergoeding. Daarnaast is het verstandig om foto’s te maken van de schade. Maak dus foto’s als je fiets kapot is, maar ook als je zelf verwondingen opgelopen hebt. Met de foto’s kan je dan de ernst van het ongeluk bewijzen.

Hulp van een goede advocaat

Het is verstandig om een advocaat in te schakelen. Er zijn speciale advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade en letselschade vergoedingen. Deze schade letsel advocaat zullen je helpen met het claimen van je letselschadevergoeding. Het berekenen van deze vergoeding is namelijk erg lastig en er spelen heel veel factoren mee. Het kan dan dus ook zijn dat je iets over het hoofd ziet. Een letselschade advocaat help je door dit hele proces en zal ervoor zorgen dat je financieel volledig gecompenseerd wordt.