Ga je binnenkort een dagje weg, een weekendje naar familie aan de andere kant van het land of wil je er gewoon even tussneuit maar niet te ver hoeven reizen? Dan hebben wij voor jou een aantal handige tips die je kan gebruiken. In dit artikel gaan we verder in op hoe je je het beste kan voorbereiden, en welke spullen je hiervoor nodig hebt. 

Auto check

Controleer het koelvloeistofpeil. Om uw auto vakantieklaar te maken, begint u met het controleren van het koelvloeistofpeil. Heeft uw auto nog voldoende koelvloeistof? Dit kunt u zien aan de indicatielijnen (minimum en maximum niveau) op het expansievat. Als je iets moet toevoegen, zorg er dan voor dat de motor helemaal is afgekoeld, zodat je het deksel veilig kunt verwijderen. Ook is het niet moeilijk, maar wel heel belangrijk om het oliepeil te controleren voordat je op vakantie gaat. Verwijder de peilstok en veeg deze af met een doek. Duw vervolgens de wip terug totdat deze volledig tegen de aanslag rust. Dan haal je hem er weer uit en kun je gemakkelijk het oliepeil zien (zie het indicatiestreepje op de peilstok).

Eten en drinken onderweg

Vind je het fijn om onderweg genoeg te kunnen drinken? Neem dan je eigen waterfles mee. Hierdoor heb je altijd een fles waar je uit kan drinken en zit je niet constant met plastic flessen. Daarnaast is het slim om een lunchtrommel te hebben zodat je daar wat broodjes in kan meenemen. 

Kamperen of overnachten in een accomodatie

Wil je een nachtje of meerdere nachtjes weg? Dan is het slim om te bepalen waar je dit gaat doen. In eerste instantie is het slim om te bepalen of je wilt slapen in een tent of dat je wilt overnachten in een hotel of huisje. 

Roadtrippen door Nederland

Nederland is een ideale bestemming voor een roadtrip omdat het land zoveel te bieden heeft. In elke provincie kun je genieten van verschillende en unieke landschappen. Van de hunebedden van Drenthe tot het Limburgse Heuvelland en alles daartussenin! Voor een roadtrip maakt het niet echt uit of de musea en restaurants open zijn of niet. Bij deze uitstapjes zijn vooral de prachtige natuur en de Hollandse natuur belangrijk. Een roadtrip is ook in elk jaargetijde de perfecte dag. In de herfst en winter doorkruis je het koude Nederlandse landschap in het comfort van een warme auto. Neem een ​​thermoskan met warme chocolademelk of koffie mee om je uitje compleet te maken! In het voorjaar ontdek je vanuit de auto hoe de natuur weer tot leven komt.