Wat is er leuker dan op vakantie gaan in eigen land? Je hoeft niet eens ver te reizen om van een heerlijke vakantie te kunnen genieten. In Nederland is er genoeg te zien en te doen. Van mooie natuurgebieden tot gezellige steden, je kunt het allemaal vinden in ons kleine kikkerlandje. Waarom zou je ver reizen als je ook gewoon in eigen land kunt genieten van een heerlijke vakantie? In deze blog geven we je een aantal redenen waarom vakantie in eigen land zo leuk is.

1. Je hoeft niet ver te reizen

Vakantie in eigen land is een stuk makkelijker dan naar het buitenland gaan. Je hoeft niet te vliegen of met de trein te reizen, je kunt gewoon met de auto naar je bestemming rijden. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook een stuk goedkoper. Bovendien hoef je je niet aan de openingstijden van vliegvelden of treinstations te houden, je kunt gewoon vertrekken wanneer je wilt.

2. Kamperen in Nederland

Nederland is een echt kampeerland. Er zijn talloze campings te vinden waar je kunt verblijven. De meeste campings zijn gelegen in mooie natuurgebieden, zodat je meteen kunt genieten van de mooie natuur die Nederland te bieden heeft. Kijk bijvoorbeeld naar een camping Brabant met zwembad. Op sommige campings kun je zelfs je eigen tent of caravan meenemen, maar er zijn ook campings waar je een huisje kunt huren. Ga je liever dichtbij zee? Kijk dan naar een camping Noord Holland met zwembad.

3. Er is genoeg te zien en te doen

In Nederland is er genoeg te zien en te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan een van de vele musea, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam of het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ook zijn er talloze mooie natuurgebieden te vinden, zoals de Veluwe of de Biesbosch. En natuurlijk kun je ook gewoon lekker shoppen in een van de gezellige steden, zoals Rotterdam of Utrecht.

4. Het weer is meestal goed

Het weer in Nederland is meestal goed, zeker in de zomer. Natuurlijk zijn er af en toe wel eens wat regenbuien, maar over het algemeen is het weer goed. Dit betekent dat je lekker buiten kunt zitten op een terras of in het park, of dat je een mooie wandeling kunt maken in de natuur.

5. Je bent altijd dichtbij huis

Als je op vakantie gaat in eigen land, ben je nooit ver weg van huis. Dit betekent dat je altijd snel thuis kunt zijn als er toch iets gebeurt. Bovendien is het ook fijn om af en toe even thuis te kunnen zijn, bijvoorbeeld om je was te doen of om even bij te komen van de vakantie.

We hopen dat we je hebben kunnen overtuigen om een keer vakantie in eigen land te vieren. Er is genoeg te zien en te doen, dus je hoeft je geen moment te vervelen. Bovendien hoef je niet ver te reizen en is het weer meestal goed. Wat wil je nog meer?