Als een familielid of een bekende is overleden, dan zit je natuurlijk in een vervelende periode. In deze periode moet er erg veel gedaan worden zoals het regelen van een waardig afscheid, maar ook moet de woning van de overleden persoon ontruimd worden. De woning moet namelijk verkocht worden of weer beschikbaar komen voor de volgende huurder. Als dit niet gebeurt, dan moeten de nabestaanden vaak voor deze kosten opdraaien. Hier vind je meer informatie over het inschakelen van een woningontruimingsbedrijf als een familielid of een bekende is overleden. 

 

Wat kost het inschakelen van een woningontruimingsbedrijf?

Het is belangrijk om te weten wat het ontruimen van een woning kost want je wilt natuurlijk niet voor onverwachte kosten en verrassingen komen te staan. Helaas is het erg moeilijk om de kosten hiervan te bepalen aangezien dit berekend wordt aan het aantal vierkante meter dat ontruimd moet worden en ook speelt het aantal manuren een grote rol. Het is daarom verstandig om altijd aan het ontruimingsbedrijf te vragen wat de kosten zijn. Dit is vaak niet meer dan enkele honderden euro’s, maar dat kan ook enorm verschillen. Het is ook belangrijk om te weten dat een ontruimingsbedrijf niet alleen kan helpen bij het ontruimen van de woning van de overleden persoon, maar ook met het verhuizen en het reinigen van de woning. Dit is zeker niet altijd het geval en daarom is het verstandig om dit altijd na te vragen. Dat is namelijk zeer handig naast het huis leeghalen na overlijden

 

Ontruimingsbedrijf vinden

Het vinden van een ontruimingsbedrijf is zeker niet moeilijk, maar het vinden van een ontruimingsbedrijf dat de beste service verleent, is dat wel. Het is daarom handig om alleen ontruiming bedrijven zoals ontruiming de Zwart in te schakelen. Zij hebben de beste service, medewerkers en weten de klus binnen het budget en op tijd te klaren. Ook gaan zij altijd op een respectvolle manier om met de spullen en meubels van de overleden persoon. Dit is erg belangrijk want je wilt natuurlijk niet dat er spullen verdwijnen of kapot gaan. Als je niet voor ontruiming de Zwart kiest, dan is het belangrijk om altijd de reviews van andere woningontruiming bedrijven te bekijken. Dit zijn namelijk de meningen van personen die de diensten van dat ontruimingsbedrijf gebruikt hebben. Je kan er dus van uit gaan dat deze reviews over dat ontruimingsbedrijf betrouwbaar zijn.