Een grillplaat kan eigenlijk niet missen in een horecabedrijf. Met een grillplaat is het namelijk vaak mogelijk om tot wel 700 graden te koken. Daarbij heb je de keuze uit veel verschillende grillplaten, en je kunt ook kiezen uit een elektrische grillplaat of een gas grillplaat. Hierbij moet je letten op het vermogen, wat vaak van 220V tot 415V is, en op het type oppervlak. Vaak heb je de keuze uit glad, geribd of gecombineerd. Daarnaast heb je ook keuze in het materiaal van het kookoppervlak, namelijk chroomstaal, staal, RVS of gietijzer. En wat voor ontwerp wil je? Vaak heb je de keuze uit een tafelmodel of een onderstel. En waar kun je dan een grillplaat kopen?

Grillplaat online bestellen

Een grillplaat bestel je gemakkelijk online via een webshop. Je kunt dan rustig lezen welke grillplaat geschikt is voor jouw situatie, en wat je er allemaal mee kunt. Zo zit er bijvoorbeeld ook een verschil in een grillplaat en een bakplaat. Zo kun je met een grill bijvoorbeeld niet dichtschroeien, wat vaak wel kan met een bakplaat. Bekijk daarom van tevoren goed waarvoor je een grill wil gebruiken en of je het voor alles kan gebruiken. Kom je er niet helemaal uit? Dan is het vaak mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van de webshop. Zij helpen je graag om de beste aankoop te doen voor een nieuwe grill, of iets anders. Maar hoe onderhoud je eigenlijk een grill en een bakplaat?

Grill onderhouden

Dit hangt af van het materiaal van de grill. Zo zijn bakplaten vaak uitgerust met een vetvanger, waardoor er een eenvoudige reiniging mogelijk is. Een bakplaat kan vaak ontvet en schoongemaakt worden met een spons. Het is wel belangrijk dat het regelmatig wordt gereinigd, zodat het apparaat goed blijft werken. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat je het apparaat zo lang mogelijk kunt gebruiken. Als je nog andere horeca spullen nodig hebt, is het vaak mogelijk om die via dezelfde webshop te bestellen als de grill. Bijvoorbeeld een koksbuis, pannen, horeca tafels, koelkasten, vriezers, noem het maar op. Bekijk de desbetreffende webshop om te zien welke producten ze precies verkopen, want meestal hebben ze een breed assortiment aan verschillende producten verkrijgbaar. Als je bijvoorbeeld een grill bestelt, is deze meestal binnen een week bezorgd op locatie. Ook heb je meestal garantie op de grill, dit is vaak 1 jaar. Bestel nu je grill online zodat je er binnen een week al gebruik van kunt maken!