Vrijwel iedereen in Nederland heeft enkele maanden of jaren na de geboorte wel eens last gekregen van een huidaandoening. Dit zijn over het algemeen onschuldige huidaandoeningen die ook niet schadelijk zijn voor de gezondheid van een kind. Er zijn talloze verschillende huidaandoeningen waarvan je kind last kan krijgen. Daarom is het handig om te weten welke huidaandoeningen veel voorkomen en hoe je deze precies kan bestrijden. Je vindt het antwoord in dit artikel!

De vervelende waterpokken

De meest bekende huidaandoening onder kinderen en pasgeboren kinderen, is toch wel de bekende en vervelende waterpokken. Waterpokken kunnen enorm jeuken en kunnen voor enkele dagen aanhouden. De jeuk kan zo erg worden, dat het voor een kind ondraaglijk kan worden. Een van de andere nare eigenschappen van waterpokken, is dat pokken erg besmettelijk zijn en iedereen er het slachtoffer van kan worden. Waterpokken zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid en verdwijnen automatisch. Echter, het is wel zo verstandig om een zalf van dokter Leenarts aan te schaffen waarmee je het herstel kan bevorderen. 

Berg dat kan stinken

Er zijn ook ontzettend veel kinderen die in de eerste maand na de geboorte last krijgen van berg. Berg is een huidaandoening en deze kun je herkennen aan het zien van een grote hoeveelheid huidschilfers. Je hoeft niet bang te zijn dat berg gevaarlijk is, want dat is het zeker niet. Als je berg verwijderen baby wilt, dan is het aan te raden om daarvoor een speciaal zalfje aan te schaffen. Dit kun je doen bij de webwinkel van dokter Leenarts, maar ook kun je zulke zalfjes tegenwoordig vaak aanschaffen bij een drogisterij. Daarnaast is het verstandig om een kam voor babyhaar aan te schaffen waarmee je de schilfers uit het haar van je kind kan kammen.

Huidaandoeningen voorkomen doe je zo

Er zijn ook veel andere huidaandoeningen waar je kind vatbaar voor is, maar veel van deze andere huidaandoeningen kun je voorkomen. Dit kan door de huid van je baby beter te verzorgen met de juiste verzorgingsartikelen. Het is een aanrader om verzorgingsartikelen van dokter Leenarts aan te schaffen aangezien deze speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde aandoeningen. Daarom zitten in deze artikelen ingrediënten die veel verschillende huidaandoening tegen kunnen gaan. Als je wilt weten welke verzorgingsartikelen er zijn of wilt weten welke ingrediënten er in zitten, dan is het aan te raden om eens de webwinkel van dokter Leenarts te bezoeken. Hier worden allerlei producten verkocht die je kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van huidaandoeningen.