Het aantal files stijgt de afgelopen jaren enorm en dit is vaak de reden om er over na te denken om een ander vervoermiddel te nemen. Veel mensen haten het om met het openbaar vervoer te moeten reizen, laat staan iedere dag! Gelukkig zijn er ook andere oplossingen en is de fiets de perfecte oplossing. Veel mensen fietsen graag en je kunt de fiets prima gebruiken als vervangend vervoermiddel. Hierbij bedoelen we natuurlijk geen standaard fiets, maar de speed pedelec. Een speed pedelec is ideaal als je wel snel op locatie wilt zijn en wilt kunnen genieten van de buitenlucht. Een speed pedelec is hetzelfde als een elektrische fiets, alleen gaat de speed pedelec net iets sneller. Waar moet je op letten bij het kopen van een speed pedelec? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Kwaliteit

Als je een speed pedelec wilt kopen, is het belangrijk dat je altijd kiest voor kwaliteit. Een goedkope speed pedelec werkt vaak minder goed en heeft een lagere kwaliteit. Stromer fietsen heeft een ruim aanbod in speed pedelecs en biedt een hele hoge kwaliteit aan. Dit betekent natuurlijk wel dat je meer betaald voor de fietsen van Stromer, maar dit is het waard. Je weet dan tenminste zeker dat je een garantie hebt en dat de speed pedelec een hoge kwaliteit heeft. Let wel op, want de speed pedelec kan een snelheid van 45 km per uur behalen en dit betekent dat je een helm moet dragen.

Je moet de speed pedelec ook op naam zetten en registeren bij het RDW. De speed pedelec wordt voorzien van een geel kentekenplaatje, zodat je gebruik kunt maken van de openbare wegen. Ook moet de speed pedelec verzekerd zijn en is dit sowieso wel handig, omdat het een flinke investering is.

Voordelen van een speed pedelec

De speed pedelec brengt veel voordelen met zich mee, maar het ligt eraan waarmee je het vergelijkt. Als je het met een auto vergelijkt, zie je de voordelen al snel en zit dit vooral in de brandstofkosten. Je bent veel minder geld kwijt en je hoeft niet meer lang in een file te staan. Daarnaast kom je ook meer in beweging en dat is natuurlijk een stuk gezonder voor jouw lichaam. Vergeleken met een standaard fiets zijn de voordelen ook fantastisch en voelt de speed pedelec vooral comfortabel aan. Je hebt namelijk trapondersteuning en dit maakt het fietsen een stuk makkelijker.