Wanneer je moeder wordt gaan er een hoop veranderingen plaatsvinden in je leven. Je zet je kind voorop als eerste prioriteit en hierdoor kun je soms moeite hebben met het verzorgen van jezelf. Niet alleen is dat extra leven moeilijk, maar je lichaam gaat ook veranderingen door. Het kan lastig zijn om weer je oude lichaam terug te krijgen als je dat zou willen. Een druk schema kan ervoor zorgen dat je hier dus helemaal geen tijd voor hebt. Naar de sportschool gaan wordt dus een flinke uitdaging waar je ook mentaal niet op zit te wachten of nog helemaal niet aan toe bent. 

Hoe kun je weer lekker in je vel komen te zitten?

Het comfortabel voelen in je eigen lichaam is niet alleen enorm belangrijk, maar het zorgt er ook voor dat je kan genieten van het leven. Wanneer je moeder bent is het belangrijk om alle dierbare momenten bewust mee te maken aangezien je kind zo snel groeit. Als je dus merkt dat naar de sportschool gaan lastig wordt, kun je eens kijken naar een mommy makeover. Hierbij worden meerdere esthetische behandelingen toegepast op je lichaam. Je kan dan denken aan een borstcorrectie, maar ook een lift. Daarnaast kan een liposuctie en lipofilling worden gedaan en een buikwandcorrectie. Er wordt altijd eerst gekeken in een adviesgesprek wat het beste gedaan kan worden en wat de gebieden zijn op je lichaam waar je het meeste verandert aan wilt hebben. Samen met de arts ga je kijken wat mogelijk is om zo tot de juiste resultaten te komen en je je weer lekker in je vel kunt voelen.

Behandelingen niet alleen voor moeders

Deze behandelingen zijn niet alleen voor vrouwen die net zijn bevallen, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld zich zelfverzekerder willen worden of door medische aandoeningen een borstvergroting willen. Samen met de arts ga je kijken naar verschillende soorten implantaten tijdens een adviesgesprek. Voor iedereen wordt een passend en persoonlijk advies opgesteld afhankelijk van jouw wensen. Er kan worden gekeken naar de plaatsing van het implantaat, zo kan het achter of voor de spier worden geplaatst. Iedere plaatsing geeft weer een ander resultaat. Daarom is het goed om hierover te communiceren. Ook het herstel is belangrijk wanneer je zo’n ingreep hebt gedaan. De eerste zes dagen mag je geen lichamelijke inspanning verrichten om zo de heling zo mooi mogelijk te laten verlopen. Je zou dan ook niet kunnen werken, hierna kun je langzaam beginnen met taken die weinig impact hebben op je fysieke inspanning.