Dus, je hebt het perfecte cadeau gevonden voor je moeder, vader, zus, of wat dan ook. Maar, wat nu? Je kunt het gewoon in een zakje doen en er wat bubbeltjesplastic omheen doen. Of, je zou een paar extra minuten kunnen nemen en creatief zijn met je cadeauverpakking. In plaats van genoegen te nemen met een benedengemiddelde verpakking die lang niet zo indrukwekkend is als het cadeau dat je eigenlijk geeft, ga je een stapje verder. Je wilt tenslotte dat je cadeaus er zowel van binnen als van buiten geweldig uitzien. En vooral als je niet enthousiast bent over wat er in het pakje zit, moet je ervoor zorgen dat de verpakking op zijn minst opvalt.

Papieren zakjes

Koop wat leuke papieren zakjes, of één papieren zak als je één cadeau hebt. Versier deze zakjes met wat leuke dingen. Bij voorkeur iets persoonlijks zoals foto’s van jullie samen, stickers en misschien nog wat andere leuke dingen. Op deze manier maak je er écht iets leuks van. 

Kijkdoos

Koop eerst een plastic doos, of plastic doosjes als je meerdere cadeaus hebt. Versier deze vervolgens helemaal naar wens. Schilder hem, plak er dingen op; ga zo ver als je zelf wil. Maak er vervolgens een kijkdoos van zodat degene die het cadeau ontvangt via de kijkdoos kan zien wat hij of zij krijgt. 

Je eigen lint

Geen lint meer? Geen probleem. Gebruik gewoon een beetje verf om een normaal cadeau op te leuken. Het kan zelfs leuker zijn dan echt lint. Je pakt eerst het cadeautje in op een reguliere manier met inpakpapier, en vervolgens schilder je het lint eromheen. Daarnaast kan je met verf nog een leuke boodschap achterlaten of iets dergelijks. 

Kleding

Sla het inpakpapier over en kies in plaats daarvan voor herbruikbare inpak kleding. Het is een makkelijke (en esthetische) manier om milieuvriendelijk te blijven! Inpak kleding? Wat is dat dan? Precies zoals ik het zeg! Kleding om mee in te pakken. Dit kan een shirtje van de Zeeman zijn, of wat oudere kleding van jezelf. Drapeer dit over je cadeautje heen en bindt het vervolgens vast met bijvoorbeeld de mouwen of een lintje. 

Groen

Allereerst pak je je cadeautje in met normaal inpakpapier, en vervolgens maak je gebruik van wat groen. Takjes, bloemen, wat je ook maar wil; je kunt het er op plakken. Zorg er wel voor dat je het goed hebt vastgemaakt, je wil niet hebben dat het er af valt.