Als je een eigen bedrijf hebt en ook werknemers in dienst hebt, dan is de kans groot dat je bedrijf de afgelopen tijd enorm hard gegroeid is. Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandse economie nog steeds aan het bloeien is, ondanks de inflatie. Om de groei voort te kunnen zetten, is het belangrijk om nieuwe opdrachten of klanten te krijgen, maar hoe is dat mogelijk als het vinden van personeel zo lastig is? Juist, door het op de juiste manier zoeken naar nieuw personeel. Wil je weten hoe je dat moet doen? Dan moet je deze tekst goed lezen.

 

Neem contact op met een uitzendbureau

Wanneer je nieuw personeel wilt vinden, kun je het beste contact opnemen met een uitzendbureau in jouw regio. Dat heeft ermee te maken dat een uitzendbureau gespecialiseerd is in het vinden van nieuw personeel en jouw bedrijf dat niet is. Daarnaast staat een uitzendbureau in contact met duizenden tot tienduizenden mensen in Nederland die naar een baan zoeken of juist een carrièreswitch willen maken. Een van de nadelen van het inschakelen van een uitzendbureau, is dat het personeel op papier in dienst is bij het uitzendbureau. Doet hoeft niet altijd een nadeel te zijn, vooral als je het fijn vindt dat je bedrijf minder belasting betaalt. 

 

Plaats een vacature op een vacaturebank

Het is niet voor ieder bedrijf interessant om gebruik te maken van een vacaturebank en dat heeft natuurlijk verschillende oorzaken. Dit kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat je bedrijf op zoek is naar werknemers met een bepaald specialisme, maar ook is het mogelijk dat het inschakelen van een uitzendbureau erg duur is en hierdoor dus ook niet rendabel is. Een van de betere keuzes die je op dit moment kan maken, is het plaatsen van een vacature op een vacaturebank. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een vacature personeel gezocht horeca of een vacature heftruckchauffeur gezocht. Het voordeel van het gebruik maken van een vacaturebank, is dat het goedkoop is, maar ook dat er dagelijks duizenden mensen zijn die gebruik maken van een vacaturebank. 

 

Waarom is het vinden van nieuw personeel zo lastig?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan weet je dat het vinden van nieuw personeel erg lastig is, maar waarom is dit zo lastig? Nou, er is in Nederland een landelijk tekort aan werknemers. Het maakt eigenlijk niet uit in welke sector, want er zijn op dit moment meer openstaande vacatures dan werkzoekenden. Het is daarom ook erg belangrijk dat je op een unieke manier op zoek gaat naar nieuw personeel.