Ieder jaar een cadeau geven kan voelen als een enorme uitdaging. Want als je iemand al jaren kent, is de kans groot dat je bij een verjaardag het idee hebt dat er niets echt meer iets te geven valt. Niets is minder waar gelúkkig! Maar soms moet je bepaalde ideeën even omdenken om er wat leuks van te maken. Hier zijn een paar ideeën om een cadeau extra uniek te maken. Dat kan gelukkig op een hele toegankelijke en makkelijke manier, terwijl het toch ook heel veel indruk kan maken bij de ander.

Geschenkverpakking

Een papiertje er omheen en klaar? Dat kan, maar het is natuurlijk niet de allerleukste manier om iemand een cadeau te overhandigen. De verpakking van een cadeau is op t oog juist dat wat de meeste indruk kan maken en je kunt een cadeau zo uniek maken als je wilt door middel van alleen al kraftpapier. Je hoeft daarvoor dus niet eens een origineel cadeau te hebben, met een verpakking kom je al heel ver. Een geschenkverpakking bijvoorbeeld, speciaal ontworpen verpakkingen die bedoeld zijn voor verschillende soorten geschenken. Het maakt het cadeau ook een stuk steviger, stel je voor je wilt het verzenden, of je moet een tijd reizen met het cadeau, dan is de kans een stuk groter dat de verpakking niet beschadigt.

Persoonlijk kaartje

Niets gaat er boven een persoonlijke kaart. Het lijkt een beetje vergeten te worden. Als we iemand feliciteren gebeurt dat vaak genoeg gewoon digitaal, en als je iemand een boodschap mee willen geven dan zullen we ook niet snel meer een kaartje volschrijven. En dit is onwijs jammer omdat ieder cadeau juist enorm persoonlijk kan maken. Het maakt het mogelijk om een fles wijn te geven zonder dat iemand denkt dat je niet je best hebt gedaan, of niet over een cadeau hebt nagedacht. Want dat maak je al goed met een kaartje. Als je niet weet wat je op moet schrijven, geen zorgen, je kan gewoon vertellen waarom diegene een leuke dag verdient, waarom je iemand waardeert: iemand voelt zich meteen extra speciaal.

In combinatie met

Denk je: ik wil het net wat anders doen dan normaal? Dan is het leuk als je twee cadeaus met elkaar kan combineren. Dat kan ook betekenen dat je dus een kaartje bij een geurtje geeft, maar een ander leuk idee is dat je een cadeau ingepakt geeft, en daarnaast kan zeggen dat je diegene meeneemt uiteten bijvoorbeeld. Of dat je twee soorten badkamerproducten geeft.