Een eigen zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom. Je heb immers het hele zwembad voor jezelf, én je hoeft de deur niet meer uit voor een verkoelende duik in het water. Vooral tijdens de zomermaanden is een eigen zwembad ideaal, maar ook als het buiten wat minder warm is kan het fijn zijn om een eigen zwembad te hebben. Denk je eraan om een eigen zwembad aan te schaffen? Lees dan hier waar je op moet letten.

Welke opties zijn er?

Er zijn verschillende opties mogelijk voor een zwembad in de tuin. Zo kun je kiezen voor een zwembad boven de grond, maar je kunt ook kiezen voor een ingegraven zwembad. Beide opties hebben hun eigen kenmerken. Lees hieronder meer over de verschillen en de voor- en nadelen.

Zwembad boven de grond

Een zwembad boven de grond heet een opbouwzwembad. Een opbouwzwembad is eenvoudig te plaatsen en kan ook zo weer worden afgebroken. Dit maakt het ideaal wanneer je nog niet zeker weet of je een zwembad in de tuin wilt. Een opbouwzwembad is namelijk minder permanent dan een inbouw zwembad, omdat deze niet wordt ingegraven. Dat  is ook de reden dat een zwembad boven de grond vaak goedkoper is.

Ingegraven zwembad

Een ingegraven zwembad wordt ook wel een inbouw zwembad genoemd. Inbouw zwembaden zijn in de grond verwerkt, wat ze een chique uitstraling geeft. Een groot voordeel is daarnaast dat je geen trappetje nodig hebt om in het zwembad te komen: je springt zo het water in. Wil je een glijbaan bij je zwembad? Ook dat is gemakkelijk te realiseren. Vooral met kinderen is een inbouw zwembad praktisch, omdat je beter toezicht hebt op wat er in het zwembad gebeurt.

Welke vorm zwembad kies ik?

Naast de opties voor opbouw of inbouw kun je ook kiezen uit verschillende vormen voor je zwembad. Een rechthoekig zwembad is populair, omdat je in een rechthoekig zwembad makkelijk baantjes kunt trekken. Maar wist je dat je voor veel meer vormen kunt kiezen? Hierbij kun je denken aan ovaal en rond, maar ook zwembaden in een L-vorm of kidneyvorm zijn gebruikelijk. Welke vorm je kiest hangt af van de vorm van jouw tuin en van het doeleind van het zwembad.

Hoe kom ik aan een zwembad in de tuin?

Ben je eruit wat voor zwembad je wilt? Of wil je juist meer advies over wat voor zwembad voor jouw tuin geschikt is? Dan ben je bij Stassar aan het juiste adres. Stassar is expert op het gebied van zwembaden en kan jou vrijblijvend voorzien van professioneel advies. Bij Stassar kun je terecht voor verschillende soorten zwembaden, van inbouw- tot kinderzwembaden. Daarnaast vind je op hun website een groot assortiment aan accessoires en onderhoudsproducten.