Een nieuw thuis, dat is heel bijzonder en betekent voor menig persoon de start van een nieuw hoofdstuk. Maar het is ook onwennig, een nieuwe plek. In deze blog vertel ik hoe je dat scherpe randje er zoveel mogelijk afhaalt. Lees je mee?

Wees er mee bezig

Uiteraard moet je een hoop voorbereiden voor je kan intrekken. De overgang, de verandering, kan makkelijker worden door hier vooraf veel mee bezig te zijn. En dan bedoel ik niet alleen in praktische zin. Door veel te plannen wat betreft het interieur en hier alvast het en ander voor in te slaan, gaat het op een positieve manier veel meer leven. Natuurlijk ben je er ook mee bezig als je de boel in het nieuwe huis gaat soppen maar dat is niet superleuk. Online kan je hele fotoborden samenstellen of via onlineprogramma’s je nieuwe huis inrichten. Zo heb je meteen wat om je op te verheugen, en het is ook nog eens leuk om te doen.

Het is even wennen

Hoeveel je ook voorbereidt, het is altijd even wennen wanneer je net op een nieuwe plek bent. Dat is net zozeer wanneer je op een nieuwe plek gaat wonen, als het niet veel meer is. Geef jezelf de tijd en ruimte om de boel rustig in te pakken, over te brengen en weer uit te pakken. Dat scheelt stress en maakt de hele ervaring een stuk prettiger. Maar daarnaast moet je jezelf ook de tijd geven om te wennen.

Groene vrienden in huis

Vergeet ook geen planten toe te voegen aan je nieuwe, zeker als je deze niet meeneemt van je oude woning. Dus, tijd om langs te gaan bij het tuincentrum! Maar als je daar geen zin in hebt, een verhuizing is immers druk genoeg, kan je ook tuinplanten online kopen. Want die tuin, die vergeten we vaak in het begin maar dat gaat snel woekeren en dat is zonde. Een tuin is immers een volwaardige ruimte van het huis. Weliswaar aan de buitenkant, maar toch!

Tijd voor een feestje

En in een huis hoort natuurlijk geleefd te worden. Als je helemaal over bent, is het tijd voor een feestje. Nodig als je vrienden en familieleden uit en voor je het weet voel je je helemaal thuis op de nieuwe plek. Met een hapje en een drankje en het gezelschap van je vrienden, voelt het al snel als een vertrouwde en fijne plek aan. Veel woonplezier!