De herfst is hier en dat betekent dat we andere dingen maken in de keuken dan enkel de zomerse salades. We gaan voor verschillende recepten met producten die juist nu in het seizoen zijn. Dat is extra lekker. In deze blog vertel ik je over meer van dit soort recepten. Lees je mee?

Een pakketje met geitenkaas

Een lekkere snack, of voorgerecht wat je kunt maken is: het pakketje met geitenkaas. Dat klinkt misschien gek maar ik zal het uitleggen. Een pakketje geitenkaas maak je door bladerdeeg te vullen met brokken geitenkaas, walnoten en een beetje honing. Ga bijvoorbeeld voor pijnboomhoning. Eventjes dichtrollen, in de oven en voor je het weet staat er zo een heerlijk cadeautje op tafel. Voor zowel de zoete als de hartige trek.

Al die vergeten groenten samen

En vergeet ook niet de groenten! Zeker in de herfst zien we veel vergeten groenten terugkomen in recepten. denk bijvoorbeeld aan de pastinaak. Hier kun je een heerlijke soep mee maken. Laat deze bij voorkeur een dagje trekken voordat je hem op serveert, zo kunnen de smaken extra goed intrekken. En je soep hoef je natuurlijk niet met een bouillon op vlees basis te maken. Een groentebouillon doet het ook heel erg goed. En om de soep nog meer dimensie te geven, kun je andere groentes ook toevoegen aan een pastinaaksoep. Een heerlijk gerecht voor tussendoor, tussen de middag- of als avondeten. Serveer het op met een vers afgebakken stokbrood en je zult zeker weten smullen.

We mogen dé taart niet vergeten

Uiteraard is er ook een taart in Nederland die gegeten moet worden met de herfst. In principe eten we deze taart het hele jaar door, maar de appeltaart is natuurlijk wel het lekkerste in de herfst. Zeker als die warm is en geserveerd wordt met warme chocolademelk en slagroom. Voeg een beetje kaneel toe voor een extra smaaksensatie.

Lekker experimenteren

Uiteraard kun je ook in de herfst experimenteren met allerlei verschillende smaken. Combineer dingen die je lekker vindt en kijk wat samen past. Voor je het weet, heb je een nieuw recept gevonden wat je de hele herfst door wilt maken. Je kunt ook experimenteren met verschillende ingrediënten. Zo kun je Griekse olijfolie bestellen en zul je al snel merken wat het verschil is vergeleken met gewone olijfolie. Al dit soort kleine details, zorgen ervoor dat je maaltijd net wat specialer wordt. En dat is lekker in ieder seizoen.