De zomer komt aangesneld. De dagen zijn nu alweer prachtig en het is nu al heerlijk vertoeven in de tuin. Maar soms wil je wat meer dan alleen in de tuin zitten. Echt even lekker ontspannen en relaxen. Dat kan natuurlijk met een hottub. Een houtgestookte hottub welteverstaan. Want met alle onrust op de energiemarkt is dat laatste wel goed om te weten. Een houtgestookte hottub is ook snel op temperatuur dus je kunt snel van het warme water genieten. Na een dag hard werken is niets zo ontspannend om even bij te komen in het warme water terwijl de vogeltjes om je heen fluiten en de wind door de bomen en struiken waait. Een ingebouwde timer zorgt voor de waterzuivering dus ook daar heb je geen omkijken naar. Glaasje wijn en wat nootjes erbij en je ervaart zomaar op een zomerse doordeweekse dag het vakantiegevoel. Maar als je nog wat meer luxe wel dan kan dat ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houtgestookte sauna.

De voordelen van een sauna

Veel mensen kennen de voordelen van een sauna wel. Een sauna werkt ontspannend en verminderd de stress. Een saunabezoek is goed om spierpijn na het sporten te voorkomen. Je doorbloeding wordt beter waardoor afvalstoffen sneller uit je lichaam worden verwijderd. Regelmatig sauna bezoek zorgt zelfs voor een verbeterde weerstand omdat er dan meer witte bloedcellen worden aangemaakt. Geen wonder dus dat veel mensen regelmatig een sauna bezoek brengen. Hoe lekker zou het dan zijn als je je eigen sauna in de tuin hebt staan? Dit is mogelijk als je kiest voor een houtgestookte sauna.

Hoe werkt een houtgestookte sauna?

Je kunt de sauna makkelijk kwijt in de tuin. Belangrijk is dat de kachel van de sauna op een bodemplaat staat en dat de wanden beschermd zijn. Daarnaast moet de rook via een rookkanaal de sauna kunnen verlaten. Met een houtgestookte kachel is de sauna ongeveer in zestig minuten warm. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoe groot de sauna is en hoe warm je hem wilt hebben. De sauna is na afloop makkelijk schoon te maken met een doekje en water met wat groene zeep. Doe dat pas als de sauna weer koud is en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Je ziet, een sauna in de tuin is echt mogelijk zonder dat je er veel zorgen over hebt. Stel je je voor dat je zoveel je wilt van je eigen sauna kan genieten? Dan kom je de zomer wel door!