Fietsen is in Nederland erg populair. Anders dan in andere landen zijn er een hoop mensen die gebruik maken van een fiets om naar het werk te gaan. Fietsen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo is het gebruiken van een fiets een stuk beter voor het milieu dan je verplaatsen met het openbaar vervoer of een auto. Daarnaast is fietsen ook nog eens een stuk gezonder voor jezelf. Bij het fietsen verbrandt je calorieën en bovendien stimuleert de voorwaartse beweging de werking van je hersenen. Wanneer jij op de fiets naar werk gaat, zul je dus al een stuk actiever zijn als je op werk aankomt.

 

Verschillende soorten fietsen

Er zijn in Nederland maar liefst twee keer zoveel fietsen als dat er mensen wonen. Dit is natuurlijk niet voor niks. Het aanbod aan fietsen is dan ook enorm. Er zijn talloze verschillende soorten fietsen. Deze zijn onder te verdelen in verschillende maten, merken en types fietsen. Wat voor fiets jij nodig hebt, is onder andere afhankelijk van het geld dat je te besteden hebt, je lengte en het doel waarvoor de fiets is bedoeld. Zo heb je onder andere mountainbikes, omafietsen en een elektrische bakfiets. Deze fietsen hebben zo elk hun eigen voordelen. Met een mountainbike en wielrenfiets kun je bijvoorbeeld het beste een sport beoefenen. Mountainbike fietsen zijn ideaal voor onbewerkte wegen, terwijl wielrenfietsen juist vooral goed zijn voor op asfalt. Een elektrische cangoo bakfiets heeft als voordeel dat je mensen en spullen kunt vervoeren.

 

Het voordeel van een elektrische fiets

Je kunt als je wilt gaan fietsen kiezen voor een normale of elektrische fiets. Bij een elektrische fiets maak je gebruik van elektriciteit om je te helpen vooruit te komen. Je zult dan wat minder calorieën verbranden per minuut, maar wel een stuk sneller gaan zonder te veel kracht te gebruiken. Dit is ideaal voor als je langere afstanden wilt afleggen of gewoonweg niet wilt dat je ergens bezweet en moe aankomt. Het is vooral voor ouderen een ideale manier om nog in beweging te kunnen blijven en op plekken te komen waar je anders niet zou kunnen komen. Een elektrische bakfiets geeft je de mogelijkheid om met de kinderen ergens heen te gaan. Het gebruiken van een bakfiets is al voor een langere periode erg gewoon. Wanneer je een aantal kinderen wilt vervoeren, is het echter best zwaar om vooruit te komen. Door gebruik te maken van een elektrische fiets, kun je hier ook weer een hoop energie mee besparen.