Als je binnenkort een nieuwe auto nodig hebt voor werk of privé zaken, dan kan je ervoor kiezen om het volledige bedrag te betalen of om een auto te leasen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen aangezien dat vele voordelen heeft. Niet iedereen heeft tienduizenden euro’s op de rekening staan en niet iedereen die dat wel heeft, ziet het zitten om het volledige bedrag in een keer te betalen. Hier vind je enkele punten over waarom jij moet kiezen voor het leasen van een auto. 

 

Groot aanbod 

Vrijwel elke auto die in Nederland verkrijgbaar is kan je leasen. Er is dus een enorm groot aanbod aan leaseauto’s. Het maakt dus niet uit of je een Ford, Mercedes of een Ferrari wilt leasen want deze auto’s zijn allemaal verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat auto’s van merken zoals Mercedes natuurlijk wel duurder zijn dan auto’s van merken zoals Ford. Als je wilt weten welke leaseauto’s allemaal beschikbaar zijn, dan kan je het beste een bezoekje brengen aan een leasemaatschappij. 

 

Geen bijkomende kosten 

Als je ervoor kiest om een private lease occasion te nemen, dan heb je geen bijkomende kosten. Dat houd dus in dat je de kosten zoals de wegenbelasting en verzekering van de auto niet hoeft te betalen. De auto is namelijk juridisch gezien eigendom van de leasemaatschappij en deze kosten zitten verwerkt in het bedrag dat je maandelijks aan de leasemaatschappij moet afdragen. Mocht je ongeluk met de auto gehad hebben, dan wordt de schade in de meeste gevallen vergoed door de leasemaatschappij. Houd er wel rekening mee dat dit verschilt per leasemaatschappij. 

 

Auto overnemen

Als de leaseperiode is afgelopen dan moet je de auto helaas weer inleveren bij de leasemaatschappij. Het kan zo zijn dat de auto jou goed bevalt en dat je er eigenlijk geen afstand meer van wilt doen. Dat is in dit geval logisch en daarom is het vaak mogelijk om de auto over te nemen van de leasemaatschappij. Je betaalt dan vaak de huidige dagwaarde van de auto. Hoe hoog de prijs precies is hangt sterkt af van de leasemaatschappij. Mocht je van plan zijn om uiteindelijk de lease auto te kopen, dan is het verstandig om hier vooraf onderzoek naar te doen.