Graafwerkzaamheden verrichten kun je om tal van redenen doen. Het kan zijn dat je je oprit moet uitgraven omdat je nieuw grind wil aanleggen, een glasvezelkabel wil (laten) leggen en zo heb je nog veel meer opties. Hoe dan ook; je hebt best wel wat dingetjes waar je aan zult moeten denken. Dit is lastig, want je hebt al genoeg aan je hoofd. Gelukkig hoeft het niet zo lastig te zijn. Wij helpen je namelijk maar al te graag met je voorbereidingen omtrent graafwerkzaamheden. Waar jij allemaal aan moet denken, dat lees je hier. 

Melding doen

Voordat je gaat beginnen aan het überhaupt neerzetten van een graafmachine, ga je eerst de Klic app downloaden. Een Klic melding doen is van belang om een tal van redenen. Dit komt omdat voor machinaal graven altijd een Klic melding doen verplicht is. Dit is uitgezet in de wet WIBON. Tevens zul je zo’n melding digitaal bij de hand moeten hebben als je machinale graafwerkzaamheden gaat verrichten, of dit nu particulier of zakelijk is. Het is daarom handig om de Klic app te hebben. Dit kost je tientallen euro’s, maar je voldoet wel direct aan alle eisen. Er is gemakkelijk gebruik van te maken. Heb je het aangevraagd? Dan ontvang jij vaak binnen één werkdag alle digitale benodigdheden voor het machinaal graven. Geen kopzorgen hierover meer dus! 

Graafmachine regelen

Een graafmachine regelen is ook wel handig. Als particulier zijnde is het niet gek dat je geen graafmachine voorhanden hebt. Je zult er daarom een moeten huren en deze nog op locatie moeten krijgen ook. Regel dit dan zo snel mogelijk, en wel goed ook. Een goede graafmachine vind je door in zee te gaan met een betrouwbaar bedrijf dat al jaren ervaren is in het aanbieden van kwalitatief spul. Doe hier dan ook rustig je onderzoek naar. Kijk ook naar eventuele verzekeringen op het materiaal en wat er gebeurd als je iets kapot maakt/als er iets kapot gaat. 

Expert

Als je niet ervaren bent met machinaal graven, is het handig om een expert te hebben die dit wél weet. Of je diegene nu inhuurt of toevallig kent; het maakt niet uit. Als je niet weet hoe je een graafmachine moet besturen, moet je dit dan ook zeker niet doen. Het vereist enige vaardigheid en kennis. Beschik je hier niet over? Dan is de kans groot dat je iets fout zult doen.