Het is al een lange tijd belangrijk om je huis goed te isoleren. Maar tegenwoordig met de hoge energieprijzen zijn mensen er nog veel bewuster mee bezig. En dat is natuurlijk heel belangrijk en goed. Een van de stappen die je kan ondernemen is om een goede vloerisolatie in je huis te hebben. Hierdoor heb je namelijk zelf het comfort van een warme vloer en bespaar je ook nog eens op hoge energiekosten. Eigenlijk een win win situatie dus. Door een goede vloerisolatie zorg je ervoor dat de vloer van je huis niet meer zijn warmte verliest aan de koudere kruipruimtebodem en de funderingsmuren. Dat gebeurt namelijk zonder isolatie. Door de uitstraling verliest de vloer zijn warmte. 

Veel voordelen 

Er zijn meerder manieren om je vloer te isoleren, in dit artikel wordt er verder ingegaan op de thermokussens. Deze thermokussens isoleren anders dan de standaardmethodes zoals dikke pakken wol, purschuim of EPS. Ze zorgen ervoor dat de vloer sneller warm wordt, zelfs warmer dan de lucht die erboven zit. Ook houdt de vloer deze warmte veel langer vast. Het voordeel van deze thermokussens is dat ze op bijna alle vloeren toepasbaar zijn. Zelfs vloeren die al deels geïsoleerd zijn. Deze kunnen nog zuiniger en warmer worden door de toevoeging van de thermokussens. Wanneer je wil weten of in jouw huis vloerisolatie handig kan zijn kan je warmtebeelden laten maken. Op deze warmtebeelden kan je met kleurverschil zien waar er warmteverlies is. Vaak kleurt de vloer dan een stuk kouder dan bijvoorbeeld de meubels. 

Minder stookkosten

Dit is een teken dat je de vloer beter kan isoleren. Wanneer je de vloer met bijvoorbeeld thermokussens isoleert zou je daarna op de warmtebeelden een groot verschil moeten zien. De vloer is dan als het goed is gelijk aan de temperatuur van de rest van de kamer. Er lekt dan geen warmte meer weg door de vloer. Door de vloerisolatie wordt de temperatuur egaal over de hele kamer verdeeld. Dit is zowel fijn voor je voeten, als voor de rekening van het verwarmen. Je hoeft namelijk minder te stoken om wel een goede temperatuur in huis te hebben. Verder vermindert het ook nog eens de kans op vocht, schimmel en huisstofmijten, nog meer voordelen dus. Wanneer je van plan bent om je vloer goed te laten isoleren is het handig om hierover in gesprek te gaan met een bedrijf. Zij weten wat voor isolatie goed bij jouw vloer past en op welke plekken het belangrijk is.