Een foamroller, misschien heb je het zelf al ooit gebruikt of heb je het ooit gezien bij de fitness of de fysiotherapeut. Een foamroller is een product dat steeds populairder wordt en voor steeds meer verschillende doeleinden gebruikt kan worden. In de fitness zul je zien dat het veel wordt gebruikt om spieren op te warmen voordat mensen beginnen met hun zware workout. Je kunt een foamroller ook juist gebruiken na je work out, om er op die manier voor te zorgen dat de spieren weer losgemaakt worden en de spierpijn minimaal wordt de volgende dag. Sommige mensen hebben een foam roller thuis en gebruiken die als tool voor zelf massage. Kortom, er zijn ontzettend veel dingen waarvoor je een foamroller kunt gebruiken. Niet alleen zijn er veel doeleinden voor de foamroller, je kunt deze gadget in veel verschillende winkels kopen. Zo is bijvoorbeeld foamroller the grid erg populair. Het is dus moeilijk om de juiste foamroller te kiezen. Hier helpen we je bij met de tips in dit artikel.

Hardheid

Een eerste punt waar je naar moet kijken is de hardheid van de foamroller. Je hebt foamrollers met ontzettend veel verschillende mates van hardheid. Het ligt aan het doel waarvoor je de foamroller gebruikt welke hardheid geschikt is voor jou. Over het algemeen geldt; hoe zachter het foam, hoe aangenamer het rollen. Hard foam is wel een stuk directer, maar dus ook een beetje pijnlijker. Wanneer je bijvoorbeeld je nek of onderrug los wilt maken, is het verstandig om een harde foamroller te kiezen. Als je je benen wilt masseren, is vaak een wat zachtere foamroller fijner. Als je nog nooit een foamroller hebt gebruikt, is het vaak ook beter om voor een zachte foamroller te gaan, omdat je dan het gevoel natuurlijk nog niet goed gewend bent.

De lengte

Niet alleen de hardheid speelt een rol, ook de lengte van de foamroller is belangrijk. Je hebt foamrollers bijna in elke lengtes. Een voordeel van een lange foamroller is dat je hiermee een groter deel van je lichaam tegelijkertijd kunt behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld twee benen tegelijkertijd er overheen rollen. Bij een kortere foamroller is dit natuurlijk niet het geval en zul je dit been voor been moeten doen. Een voordeel hiervan is dan weer wel dat je de foamroller makkelijk mee kunt nemen. Als je hem wilt gebruiken voor en na je work out, kan dit de voorkeur hebben omdat je hem dan makkelijk in je tas kunt meenemen naar de fitness.