Ouder worden kan confronterend zijn. Ineens zijn dingen die je vroeger voor lief nam lastig of misschien wel gevaarlijk geworden. Zoals bijvoorbeeld in bad stappen. De meeste baden komen met een hoge badrand, waar je behendig overheen moet stappen. Als daar dan ook nog een vochtige omgeving bij komt kijken, zit een ongeluk in een klein hoekje. Eén van de belangrijkste ruimtes in je huis die je moet aanpassen aan je leeftijd is daarom de badkamer. Zo blijf je fijn en veilig in je eigen huis wonen, ook op latere leeftijd.

Veilig in bad stappen met een inloopbad

Eén van de belangrijkste veranderingen die je kunt doen, is het installeren van een inloopbad. Dit is een bad met een deurtje in de badrand. Dit deurtje open je simpelweg wanneer je in bad wil stappen, zodat je zonder hoge opstap plaats kunt nemen in het bad. Je kunt je bestaande bad laten ombouwen tot inloopbad; veel bedrijven kunnen dit soort deurtjes in de wand van bestaande baden monteren. Het hoeft dus geen grote ingreep in je badkamer te zijn. Maar je kunt ook voor een nieuw inloopbad kiezen, als je badkamer verouderd en aan vernieuwing toe is. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Overweeg een douche bad combinatie

Houd je meer van douchen dan badderen, of wil je gewoon graag de keuze hebben? Dan kun je een douche bad combinatie overwegen. Zo kun je elke dag kiezen tussen een heerlijk warm bad of een verfrissende douche. Een douche bad combinatie komt ook met handig instap deurtje, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge opstapjes. Wanneer je staand wil douchen, houd je grip op de handvaten die langs de muur worden geïnstalleerd. Maar een douche bad combinatie heeft ook een handig bankje, waarop je kunt zitten terwijl je doucht. Zo weet je zeker dat je niet zult uitglijden.

Wat als je geen ruimte hebt voor een bad?

Een inloopbad is natuurlijk in zekere mate wel een luxe: je moet er maar de ruimte voor hebben. In kleine huizen en kleine badkamers is een inloopbad niet altijd te realiseren. In zo’n geval kun je wel kiezen voor een compact instapbad; dit is een bad waarin je wel kunt zitten maar niet kunt liggen. Hierdoor neemt het een stuk minder ruimte in. Als laatste kun je ook voor een veilige inloopdouche gaan. Ook deze is uitgerust met een lage instap en handige handvaten om je aan vast te houden. Het maakt dus niet uit hoeveel ruimte je hebt; een veilige badkamer is altijd een optie.