Bewegen kan nooit kwaad. Het helpt je fysiek sterker te worden, maar ook doet het mentaal wonderen. Wist je dat hoe meer je beweegt, des te beter je humeur en des te minder je stresslevel is? Tijdens de pandemie is onze mentale gezondheid flink op de proef gesteld. We zaten soms wel dagen achter elkaar binnen opgesloten. Naar de supermarkt en terug was het enige tripje waar we naar uit konden kijken. Nu kunnen we gelukkig weer volop bewegen. Dus waar wacht je nog op? 

PRAMA in de sportschool

Ben je de klassieke sportschool apparaten helemaal zat? Probeer dan eens wat anders, PRAMA. Slechts een paar sportscholen in Nederland bieden het aan, maar wie weet zit er een bij jou in de buurt. Bij PRAMA ga je een intense workout aan. Het leuke is dat je sport door gebruik te maken van een interactieve vloer en wand. Hier zitten sensoren, ledverlichting en geluiden in. Naast dat je hierdoor een unieke sportervaring beleeft, zorgt het er ook nog eens voor dat je je vooruitgang kunt meten. Zelf heb je namelijk een meter om die je hartslag bijhoudt, maar ook bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet. Iedere week kun je weer je eigen record verbreken. Leuk toch?  

Bootcamp in de Ardennen

Houd je wel van een avontuur? Combineer het dan met beweging. Verzamel al je vrienden of misschien wel actieve familieleden en vertrek naar de Ardennen in België. Van tractorbanden sjouwen tot in bomen klimmen. Er zijn ontzettend veel bootcamp programma’s die je kunt volgen in de Ardennen. Het is dan ook de perfecte plek zo midden in de natuur! 

Probeer een nieuwe sport

Het is ook leuk om eens een nieuwe sport uit te proberen. Wat dacht je van padel? Deze sport wint de laatste jaren flink aan populariteit. Eigenlijk is het een soort kruising tussen tennis en squash. Dus als je goed met een racket bent, dan is dit echt wat voor jou. Je speelt padel op een omsloten veld en het doel is om het zo lastig mogelijk te maken voor de tegenspeler om terug te slaan. Het leuke aan padel is dat je het vaak speelt met vier spelers. Zo heb je vrijwel altijd een teamgenoot aan je zijde staan. Gezellig toch? Maak er een leuke middag van met vrienden of ben je meer van een competitief uitje? Hoe dan ook, bij padel kun je in elk geval flink bewegen. Op zoek naar een Adidas padel racket of wil je andere spullen kopen? Kijk dan op de website Padelstore.com.