Als werkgever wil jij natuurlijk dat je werknemers zo productief mogelijk zijn. Jij hebt ze immers aangenomen om bepaalde taken uit te voeren, dus moeten zij dit ook doen. Echter, vaak komt het voor dat de productiviteit van werknemers afneemt naarmate ze langer bij een bedrijf werken. In het begin doet vrijwel iedereen zijn of haar best omdat zij nieuw zijn, maar later komt hier verandering in. Zo is het voor veel mensen lastig om productief te blijven als zij al hun collega’s beter beginnen te kennen waardoor zij meer gesprekken krijgen. 

 

Op zich is er natuurlijk niets mis mee als je werknemers af en toe met elkaar praten tijdens het werk. Echter, het is wel van belang dat zij hun best doen om zo veel mogelijk werk af te krijgen. Als je het idee hebt dat de productiviteit steeds verder achteruit aan het gaan is, is de kans groot dat hier geen verandering in zal komen zonder dat jij maatregelen neemt. Daarom is het aan te raden om je eens te verdiepen in wat voor maatregelen jij zou kunnen nemen om de productiviteit van je werknemers zo veel mogelijk te verhogen. 

Plaats planten op je kantoor

Dit klinkt misschien als een rare maatregel om de productiviteit van je werknemers te verhogen, maar uit onderzoek is gebleken dat mensen beter werken wanneer zij in de buurt van een plant zitten. Wat hier precies de reden voor is, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft het onder andere te maken met het feit dat planten allerlei schadelijke stoffen omzetten in zuurstof. Vaak is de luchtkwaliteit op een kantoor erg slecht en door veel mooie planten neer te zetten, zal deze beter worden. Als je planten wilt kopen voor op kantoor, is het een goed idee om bij een kweker als Decorumplantsflowers te kijken. Hier hebben ze namelijk de meest prachtige planten voor iedereen. Het moet bij een goede kweker als deze dus zeker mogelijk zijn om planten te kopen die in je kantoor passen. 

Scheid de werkplekken zo veel mogelijk van elkaar

Je kunt de productiviteit ook verhogen door iedereen gescheiden werkplekken te geven. Veel bedrijven doen dit door simpelweg een soort tussenschot te maken tussen iedere werkplek. Dat zorgt ervoor dat mensen minder snel met elkaar gaan praten wanneer zij aan het werk zijn. Hierdoor zullen zij hun concentratie langer vol blijven houden. Dit is logischerwijs erg belangrijk voor de productiviteit tijdens het werk.