Heb jij kinderen die elk verlangen naar hun eigen kinderkamer? Dan is dit de perfecte blogpost voor jou! Wanneer je als ouders in verwachting bent van je kindje(s), kies je vaak zelf hoe je de kamer inricht. Wanneer je mini me ouder wordt, zul je echter merken dat je kind een eigen willetje begint te krijgen. Natuurlijk wil je het als ouders aanmoedigen dat ze hun eigen smaak leren kennen, en hoe kun je dit beter doen dan ze zelf hun eigen kamer te laten inrichten!

Wordt het dan geen chaos?

Natuurlijk is het goed om je kinderen bij het inrichten van hun kamer te begeleiden. Om ervoor te zorgen dat het geen chaos wordt, kun je bepaalde regels opstellen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de basis kiezen en je kindje de accessoires laten uitkiezen. Zo wordt het tóch de eigen slaapkamer van je kind, en word je er als ouders ook nog steeds blij van!

Het kiezen van een juiste vloer voor de kinderkamer

Heeft jullie kinderkamer eerst een flinke opknapbeurt nodig? Dan is het verstandig om dit eerst uit te voeren. Hierbij is het belangrijk om de juiste vloerkeuze te maken. Een ideale vloer voor de kinderkamer is de Pvc-vloer. Deze vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, geluiddempend en tevens te combineren met vloerverwarming. Wil jij een vloer die je gemakkelijk zelf kunt leggen? Kies dan vooral voor een vloer van klik PVC. Deze vloer wordt gelegd door middel van een klikverbinding. Het ideale aan deze vloer is dat hij ook gemakkelijk weer uit elkaar te halen is, zo kun je deze eventueel weer opnieuw leggen in een andere kamer.

Om de vloer langer mee te laten gaan, kun je kiezen voor een speciale toplaag, die over de vloer aangebracht kan worden. Hierdoor is de vloer een stuk beter beschermd tegen krassen en deuken. Ook is het een tip om beschermdopjes onder schuivende meubels aan te brengen. Zo beschadig je de vloer niet en maken schuivende meubels gelijk ook een stuk minder lawaai!

Maak een kamer helemaal eigen met behang

Een super toffe manier om je kindje zijn eigen smaak te laten doorschemeren in de kamer is door ze zelf het behang te laten uitkiezen. Tegenwoordig is er supermooi behang kinderkamer op de markt. Kies voor een behang in zijn of haar lievelingskleur of maak de themakamer helemaal compleet door het toevoegen van bijvoorbeeld jungle behang! Neem zelf eens een kijkje op de website en laat jullie inspireren over welke opties er allemaal zijn. Zorg ervoor dat het thema in meerdere onderdelen van de kamer terugkomt voor het creëren van een mooi geheel.