Wie houdt van make-up en zelfverzorging heeft vast en zeker wel eens gehoord over gellak. Er bestaan ontzettend veel soorten gellak kleuren die goed passen bij jouw favoriete outfit. Maar wat is gellak nu precies? En hoe breng je dit het beste aan? Lees gauw verder en ontdek of dit iets voor jou is. Het aanbrengen van gellak dient namelijk op een speciale manier te gebeuren.

Wat is gellak nu eigenlijk?

Als je gellak kort zou moeten omschrijven, dan komt het neer op een lak die je dient uit te harden onder een LED of UV lamp. Gellak is van verschillende componenten gemaakt. Deze componenten polymeren op het moment dat ze onder een LED lamp worden gehouden. Dit betekent dat er een soort van kunststof laagje ontstaat. Dit laagje is niet sterk genoeg voor het verlengen van je nagels, maar zorgt wel voor een stevige lak op je nagels die slijtvast is. Gellak kan een lange periode blijven zitten en is daarom zeker de moeite waard om uit te proberen! 

Hoe breng je gellak het beste aan? 

In het kort gaat het om de onderstaande vier stappen:

  1. Nagels voorbereiden: Vijl je nagels, duw de nagelriem terug naar achteren en ruw de nagelplaat op met een polijstblokje.
  2. Het aanbrengen van de basis coating: Als het goed is bevatten je nagels nu geen vuil meer. Nu is het tijd om de basis coating aan te brengen en deze even te laten uitharden onder een UV lamp. 
  3. Het aanbrengen van de kleur: Of je nu rood, groen, paars of een combinatie van die drie kleuren kiest, het aanbrengen dient heel secuur te gebeuren. Breng een dun laagje aan bovenop de coating. 
  4. De laatste stap is de 'finishing top coat': Dit is de laatste laag die ervoor zorgt dat jouw gellak echt mooi wordt en goed blijft zitten.

Mijn advies zou zijn om bovenstaande eerst allemaal even met één nagel te proberen. Is dat gelukt, dan kun je dezelfde stappen herhalen voor alle andere nagels. Zo zorg je ervoor dat je nagels mooi worden gelakt met gellak en dat het eindresultaat er mag wezen! 

Ga voor meer tips op zoek naar leuke websites en laat je daar inspireren. Gellak is echt helemaal mijn ding geworden sinds ik dit heb ontdekt en ik probeer van alles uit. Niet alleen wissel ik tussen de gellak kleuren, ook kies ik steeds een andere vorm waardoor mijn nagels er telkens anders uitzien. Veel plezier met het aanbrengen van de gellak!