Wanneer je toe bent aan een nieuwe laptop, sta je voor een relatief dure aankoop. Je kunt vaak niet zonder, maar de aankoop neemt een flink stuk uit je budget waar je op dat moment misschien niet op gerekend had. Veel mensen krijgen dan vandaag de dag wel een laptop van het werk, toch geldt dit niet voor iedereen of is het gebruik van die laptop beperkt omwille van een bedrijfspolicy. Gelukkig bestaat er een manier om een goede en degelijke laptop te kopen zonder dat je daarvoor al te diep in je geldbuidel moet tasten. Refurbished laptops winnen steeds meer aan populariteit.

Wanneer spreken we van een refurbished laptop?

Als je op zoek wil gaan naar een vertaling van refurbished zul je niet direct een woord vinden dat passend is. Nagekeken is misschien wel het woord dat het dichtst aanleunt bij waar refurbished voor staat. Voor de laptop een nieuwe eigenaar krijgt, wordt die door specialisten eerst op tal van punten grondig nagekeken. Het resultaat hiervan kan zijn dat de laptop in de staat waarin hij zich bevindt volkomen in orde is, dat er herstelwerkzaamheden moeten gebeuren of dat er onderdelen vervangen moeten worden. Na afloop van dit nakijken heb je eigenlijk een zo goed als nieuwe laptop, zij het dan voor een aanzienlijk lagere prijs.

Refurbished versus tweedehands

Bij een tweedehands laptop koop je de laptop in de staat waarin hij zich bevindt. Hier loop je het risico dat de laptop, hoewel hij er nog prima uitziet, niet meer naar behoren functioneert. Je koopt hier rechtstreeks van de verkoper zonder dat er een tussenkomst van specialisten is om de functies te optimaliseren en terug te zetten naar de originele setting. Je weet dus nooit exact wat je koopt en dat kan wel problemen opleveren.

Welke voordelen biedt dit voor jou?

Uiteraard zal de prijs een erg bepalende factor zijn om te kiezen voor een refurbished laptop. Je hebt hier een zo goed als nieuw apparaat, maar dan met flink wat korting. Ofwel betaal je dus aanzienlijk minder, ofwel kan je voor je origineel voorziene budget een betere laptop aankopen. In de meeste gevallen geniet je bovendien ook van een garantieperiode, wat bijvoorbeeld bij de Dell refurbished laptops het geval is. Dit geeft je nog eens een extra zekerheid. Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is een refurbished laptop een prima keuze. Door jouw aankoop kent de laptop namelijk een langere levensduur en de door specialisten vervangen onderdelen worden op een verantwoorde manier gerecycled.