Tegenwoordig houden we ons steeds meer bezig met onze gezondheid en dat is erg belangrijk. Door gezond te leven, zul je beter presteren in het dagelijks leven, je levensduur kunnen verlengen en verklein je de kans op verschillende gezondheidsproblemen. Helaas zijn er nog erg veel mensen in Nederland die moeite hebben met gezond leven. Dit kan komen door psychische aandoeningen, het hebben van geen motivatie, geen vaste gewoontes kunnen doorbreken en het hebben van verslavingen. Mocht je ook moeite hebben om gezonder te gaan leven, dan is het verstandig om dit artikel te lezen. Hier vind je enkele punten van wat je kunt verbeteren in je leven om er een gezondere levensstijl op na te houden.

 

Heb je verslavingen?

Veel mensen in Nederland hebben wel een ongezonde verslaving. Hierbij kun je denken aan alcohol en drugs, maar de grootste ongezonde verslaving is toch echt roken. Deze verslavingen zijn zeer ongezond voor je lichaam en elke keer dat je tabak rookt, drugs gebruikt of alcohol drinkt, is je lichaam aan het vechten om de gevaarlijke stoffen uit je lichaam te krijgen. In de loop van de jaren is de kans groot dat je lichaam deze gevaarlijke stoffen niet meer goed kan bestrijden en blijven deze stoffen achter in het lichaam. Dat kan leiden tot zeer ernstige ziektes zoals kanker. Stoppen met een verslaving is erg lastig, maar wel de beste keuze die je kan maken. Mocht het je niet lukken dan kun je altijd contact opnemen met je huisarts of een verslavingskliniek. 

 

Let op je gewicht 

Het is erg belangrijk om goed op je gewicht te letten, want het hebben van overgewicht is zeer ongezond voor je lichaam. Overgewicht kan leiden tot het sneller verslijten van botten en/of gewrichten, maar ook heb je ook een grotere kans op het krijgen van een hartinfarct. Overgewicht kan je voorkomen of verminderen door voldoende te bewegen, maar ook door gezond te eten. Let dus altijd op je voedingspatroon en blijf voldoende bewegen. Wil je je gewicht correct opmeten? Dan is het aan te raden om een medische weegschaal aan te schaffen. 

 

Word veganist 

Eén van de beste keuzes die je kan maken als je gezond wilt leven, is het stoppen met het eten van dierlijk voedsel en enkel plantaardig voedsel eten. Planten zitten vol met antioxidanten en ook kun je op deze manier gewoon voldoende eiwitten binnenkrijgen. Veganisten zijn over het algemeen gezonder en hebben vaak ook meer energie. Wil je een vegetarische of veganistische maaltijd samenstellen? Dan is het verstandig om daar een digitale weegschaal keuken voor te gebruiken.