Heb je recent een nieuwe eettafel gekocht? Dit kan voor binnen zijn, maar ook voor buiten. Dan is het logisch als je deze goed wilt beschermen. Naast bescherming is het wel zo fijn als het tafelkleed er ook leuk uitziet. Een mooie en luxe uitstraling is voor veel mensen belangrijk. Heb je wel eens gehoord van een tafelkleed op maat? Door middel van een tafelkleed op maat weet je zeker dat het helemaal aansluit bij je tafel. Of dit nou een ovale, ronde of juist vierkante tafel is. De vorm maakt hierin natuurlijk niet uit. Dat is wel zo fijn, aangezien er talloze afmetingen zijn.

Stel je tafelkleed af op je wensen

Als je een tafelkleed op maat laat maken, kun je niet alleen de maat zelf bepalen, maar ook de kleuren. Denk aan een combinatie van meerdere kleuren die goed bij elkaar passen. Dit is lekker vrolijk en vooral in de zomer is dit een leuk idee. Houd je het liever bij een of twee kleuren? Dan kan dit ook. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en hierdoor is het heel prettig dat je het tafelkleed zelf kunt samenstellen. Zo weet je zeker dat je een mooi tafelkleed geleverd krijgt voor jouw nieuwe eettafel. Je kunt dan gezellig met een stel vrienden of je gezin gaan eten. 

Extra laag bescherming

Een tafelkleed kun je vaak voor zowel binnen als buiten gebruiken. Dit is wel zo fijn als je dit graag in beide plekken wilt gebruiken. Een tafelkleed is in de meeste gevallen gemaakt van een katoenen stof. Heb je de wens voor wat extra bescherming? Dan kun je gaan voor een gecoat tafellinnen. De coating op het tafellinnen zorgt ervoor dat je eventuele gemorste spullen gemakkelijk kunt afnemen met een doekje. Een ander voordeel van zo’n gecoat tafelkleed, is dat je deze niet naar ieder gebruik in de wasmachine moet gooien. Heb je de wens om dit zo nu en dan wel te doen? Dan is dit zeker mogelijk. 

Maak zelf een afweging

Een gecoat tafellinnen is gebruiksvriendelijk. Door de waterafstotende functie is het vooral erg prettig voor buiten. Het maakt eigenlijk niet uit of je voor een gecoat tafellinnen gaat of voor de katoenen versie zonder een coat laag. Het is belangrijk dat je zelf afweegt welke functies je prettig vind. De een vind een gecoat tafellinnen belangrijker dan de ander. Hierin kun je zelf een afweging maken.