Een (eerste) kinderfiets kopen is een mooie stap in de sportieve en lichamelijke ontwikkeling. Bovendien biedt een fiets zelfstandigheid, vrijheid en nieuwe mogelijkheden. Zo leren kinderen hun evenwicht te bewaren, op de route te letten en navigeren, en met verkeerssituaties om te gaan. Een positieve ontwikkeling in vele opzichten dus! Tegenwoordig zie je daarnaast veel kinderen die te weinig lichaamsbeweging krijgen omdat sociale media zo populair en toegankelijk voor iedereen is geworden. Je ziet veel kinderen die het liefst hele dagen binnenshuis doorbrengen achter een scherm. Hierdoor komen ze veel minder vaak buiten en in beweging. Wanneer je kind een eigen fiets krijgt, trekken ze er sneller op uit, mogen ze op een dag alleen naar school en kun je fijne (kindvriendelijke) fietstochten maken met het hele gezin. Dit bevordert de dagelijkse lichaamsbeweging van je zoon of dochter natuurlijk enorm.

Waar moet je op letten bij de zoektocht naar kinderfietsen bij Superfietsen? 

Op internet vind je een enorm uitgebreid en divers aanbod aan kinderfietsen, maar het kan vaak nog een hele zoektocht zijn om tot de goede fiets te komen. Via handige en overzichtelijke webshops zoals kinderfietsen bij Superfietsen kun je gemakkelijk de ideale fiets voor je kind aanschaffen! Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het verstandig om voor de juiste maat te kiezen. Er zijn standaard inch maten, aansluitend op lichaamslengte en leeftijd. Deze matenwijzer kun je gemakkelijk online terugvinden. Daarnaast is het aanbevolen om meteen een goed slot bij de fiets aan te schaffen en je kind te leren hoe ze de fiets het beste op slot kunnen zetten. Ook is de kleur belangrijk, je kind zal vast een eigen voorkeur hebben wat betreft kleur. Deze keuze is belangrijk, alleen al om de fiets terug te vinden in het fietsenrek op het schoolplein en hoef je niet meer terug voor kinderfietsen naar Superfietsen.

Fietstassen of een bagagerek

Wanneer je kind al wat ouder wordt en zware boeken mee moet nemen, is de aanschaf van een bagagerek voorop of een stel grote fietstassen ideaal. Vaak kunnen deze eenvoudig op de fiets geplaatst worden. Voor jonge kinderen is het handig om zijwieltjes bij kinderfietsen bij Superfietsen aan te schaffen zodat ze op een fijne en veilige wijze al van jongs af aan kunnen leren fietsen. Jong geleerd is oud gedaan: hoe jonger je je kind leert fietsen, hoe beter en stabieler zij in fietsen zullen worden.