Ongelukken in de bouw vullen op dagelijkse basis de statistieken aan. Helaas kunnen we hier ook veel ongelukken met zware gevolgen voor de slachtoffers in onderbrengen. Niet zelden is het slachtoffer van een ongeluk in de bouw na het ongeluk begonnen aan een zware periode van herstel en revalidatie. Weken, maanden of zelfs jaren kan het slachtoffer ten gevolge van het ongeluk werkonbekwaam verklaard worden. Het hoeft niet gezegd te worden dat hieraan de nodige kosten verbonden zijn en dat de rekening hoog kan oplopen. Letselschade advocaat Tillburg brengt op dat moment de kennis en expertise aan om de kosten te verhalen op diegene die aansprakelijk is voor het gebeurde ongeluk.

Welke oorzaken zijn het meest aan te duiden?

Je moet weten dat de bouw traditioneel gezien wordt als de sector waarin het meeste ongelukken gebeuren. Naast slachtoffers met zware letsels, zijn er ook ieder jaar slachtoffers te betreuren die een ongeluk niet overleven. De meest voorkomende oorzaken voor ongelukken in de bouw kunnen we vinden in het vallen van grote hoogte, in het getroffen worden door een rondvliegend voorwerp, in het zich mistrappen of in het slachtoffer worden van een menselijke fout van een collega. Werken met onveilig materiaal of aangereden worden door een voertuig dat behoort tot het werkverkeer komen ook vaak voor. Als je al deze oorzaken in een groter geheel bekijkt, hoeft het niet te verwonderen dat de bouw als een onveilige sector aanzien wordt.

Hoe kom je tot het aanduiden van een aansprakelijke voor het ongeluk?

Zo goed als alle ongelukken in de bouw kunnen naar aansprakelijkheid toe op rekening van de werkgever gezet worden. Deze werkgevers zijn daar in de vorm van een aansprakelijkheidsverzekering ook voor ingedekt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jouw letselschade advocaat Tillburg die aansprakelijkheid niet objectief moet kunnen aantonen. Er zal gezocht worden naar collega's die getuige waren van het ongeluk, er zullen foto's van de bouwplaats genomen worden, er zal nagegaan worden of er voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen werden door de werkgever en er zal aan je arts gevraagd worden om zijn bevindingen over te maken. Met al deze stukken in handen zal je advocaat de aansprakelijkheid van de werkgever aantonen en zal hij ervoor zorgen dat de kosten vergoed worden in de vorm van een letselschadevergoeding. Deze regeling geldt trouwens ook voor wie als zzp'er in de bouw aan het werk is. Zzp'ers genieten namelijk dezelfde bescherming als wie in loondienst aan het werk is  als het op letselschadevergoedingen aankomt.