De term Pokémon kent bijna iedereen van generatie tot generatie. Maar hoeveel weten we er daadwerkelijk van en wat zijn de feitjes van Pokémon. Hoe is Pokémon eigenlijk ontstaan en wie heeft Pokémon bedacht? Pokémon is een Japanse mediafranchise in eigendom van The Pokémon Company opgericht rond 1995 door Satoshi Tajiri. Hij was een insectenverzamelaar en combineerde zijn obsessie voor videospelletjes met zijn liefde voor de insecten. Zo ontstond Pokémon wat een samenvoeging is van “pocket” en “monster”.

Weetjes over Pokémon 

Pokémon draait al heel wat jaren mee, het is bijna twintig jaar geleden dat de eerste aflevering verscheen. Wist je dat de makers van Pokémon eerst een hele andere sidekick voor Ash in gedachten hadden? Niet Pikachu, maar het oorspronkelijke idee voor de sidekick was Clefairy. Verder was er in een aflevering gebruik gemaakt van rood en blauwe licht flitsen. Dit zorgde voor toevallen, stuiptrekkingen en verlies van bewustzijn bij Japanse kijkers. Dit zorgde ervoor dat Pokémon voor een poos van de Japanse televisie verdween. Toen de oorzaak later werd vastgesteld, kwamen de afleveringen van Pokémon weer op de buis alleen dan met aangepaste lichteffecten. Een grappig feit is dat er in 2001 op het eilandje Niue in de Stille Oceaan je kon betalen met munten waarop een afbeelding van Pokémon stond. Zo stond bijvoorbeeld op een muntje van 1 dollar Pikachu. Één van de meest herkenbare dingen van Pokémon is het openingsliedje. Al jarenlang begint elke aflevering met ‘Gotta Catch ‘M All’ van Jason Paige. Maar wist je ook dat dit nummer in de top2000 staat van 2015. Het kwam dat jaar op plek 1666 binnen, een jaar later kwam het al op plek 232 en in 2020 behaalde het zelfs plek 186. De hoogste plek die ze ooit hebben behaald is 115e. Pokémon is al jarenlang één van de bestverkopende franchise voor videogames allertijden. Het verkoopt al jarenlang erg goed en moest maar één franchise achter zich laten, Mario. 

Pokémon kopen 

De karakters van Pokémon kan je verzamelen met Pokémon kaarten. pokemon kaarten kopen kan in veel verschillende winkels of online. Ze worden vaak verkocht in een Booster Box of Booster Packs. Bij Packs krijg je een aantal kaarten bij elkaar en bij een Box krijg je heel veel Pokémon kaarten tegelijkertijd. pokemon booster box kopen  wordt daarom vaak aanbevolen als je je eerste kaarten aanschaft. Zo krijg je er gelijk veel en maak je een goed begin met je eigen verzameling. Ook vergroot een Booster Box je kansen om de beste kaarten uit een set te halen. Wegens de hype van Pokémon de laatste tijd zijn de waardes van de kaarten enorm gestegen. Dus mis je kans niet en sla een Booster Box in als er echt voor wilt gaan en om de beste van het beste te trekken.