De criminaliteitscijfers liegen er niet om: inbrekers blijven een groot probleem. Een inbraak brengt veel schade met zich mee. Niet alleen worden er vaak waardevolle spullen buit gemaakt, ook is de emotionele impact groot. Misschien zijn er wel spullen meegenomen die heel dierbaar voor je waren, of ben je erg geschrokken van de gedachte van vreemde mensen in je huis. Dit kan angst opwekken waar je niet zomaar vanaf komt. Daarom is het te allen tijde beter om een inbraak te vermijden. Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat ze liever een ander huis kiezen dan jouw huis? Lees dan deze blogpost!

Dit maakt je huis voor inbrekers aantrekkelijk

Inbrekers kiezen juist voor de wat oudere huizen. Deze zijn vaak een stuk minder goed beveiligd. Ramen en deuren zijn relatief makkelijk open te breken en de dieven blijven vaak ongezien. Daarnaast kiezen ze ook vaak voor het inbreken via een achterdeur. Op deze manier kunnen ze ongestoord hun gang gaan. Heb jij een schutting of heg? Dit vormt voor inbrekers geen probleem. Ze komen er gewoon overheen met behulp van een container, ladder of iets anders dat ze als opstapje kunnen gebruiken. Als ze het obstakel eenmaal getrotseerd hebben, kunnen ze inbreken zonder dat iemand ze opmerkt.

Hoelang duurt een gemiddelde inbraak?

Inbrekers willen vooral snel te werk kunnen gaan. Goed beveiligde deuren en ramen zijn vaak na een tijd ook wel open te breken, maar hier kiezen inbrekers niet voor. Vaak duurt een gehele inbraak zo’n zeven minuten. Ze hebben gemiddeld één minuut nodig om binnen te komen, en ook weer één minuut om weg te glippen. De resterende vijf minuten proberen ze zo snel mogelijk de waardevolle spullen in je huis te vinden. Ook keert 50 procent van de inbrekers terug naar hetzelfde huis. Ze wachten tot de waardevolle spullen zijn vervangen en slaan opnieuw hun slag. Daarom is het tijd om actie te ondernemen!

Hoe houd je inbrekers buiten?

Zorg ervoor dat jouw huis niet aantrekkelijk is voor dieven. Laat nooit deuren of ramen openstaan en beveilig je deuren en ramen met goede sloten. Daarnaast kun je zorgen voor goede verlichting. Ga eventueel voor verlichting met een bewegingssensor, dit schrikt vaak af. Ook kun je voor professionele camerabewaking buiten gaan. Hier houden inbrekers al helemaal niet van. Je kunt bijvoorbeeld een dahua camera kopen en deze ophangen bij je voordeur. Ga eventueel voor een extra camera aan de achterkant van je huis en zorg er ook voor dat hier verlichting is aangebracht. Tot slot: laat nooit je waardevolle spullen in het zicht liggen!