Wanneer jouw plat dak toe is aan nieuwe dakbedekking, dan is het een goede keuze om te gaan voor EPDM dakbedekking. Er zitten namelijk veel voordelen aan EPDM die ervoor zorgen dat het zeker waar voor je geld is. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk van deze soort dakbedekking? En waarom is het een goede keuze om voor EPDM te gaan? En is EPDM ook duurzaam? Als jij de antwoorden op deze vragen zou willen weten, dan is het een goed idee om deze blog nog even door te lezen. Wij vertellen je hier namelijk graag meer over!

Voordelen EPDM

Er zijn vele redenen te benoemen waarom EPDM een goede keuze is wanneer je op zoek bent naar dakbedekking. Er zitten namelijk veel voordelen aan. Zo is het gemaakt van hoge kwaliteit materiaal, wat ook nog eens naadloos is. Deze naadloosheid zorgt ervoor dat er zelden zwakke plekken kunnen ontstaan op het dak. Bij dakbedekking met naden ontstaan er bij de naden altijd de zwakste plekken. Daar beschadigt de dakbedekking dus het meest. Met EPDM heb je hier dus geen last van, waardoor het bestand is tegen de zwaarste weersomstandigheden. Daar komt ook nog eens bij dat EPDM een erg elastisch materiaal is. Dit zorgt ervoor dat het klappen goed kan opvangen zonder te scheuren. Natuurlijk is de dakbedekking ook compleet waterdicht.

Gemakkelijk te plaatsen

Een andere reden waarom EPDM dakbedekking een goede keuze is, is omdat het gemakkelijk te plaatsen is. Je hebt voor de plaatsing van EPDM namelijk geen vuur nodig. Je gebruikt een speciale EPDM lijm die de dakbedekking aan het dak hecht. Dit is dus helemaal niet gevaarlijk! Daarnaast is het een licht materiaal, wat het ook nog gemakkelijker maakt om het te plaatsen. Je zou dus zelf aan de slag kunnen met je dak en zelf de dakbedekking kunnen leggen en hiermee kun je besparen op de kosten die je anders kwijt zou zijn aan een dakdekker.

Is EPDM duurzaam?

Wanneer je nog niet overtuigd bent om te gaan voor EPDM dakbedekking, dan is er altijd nog het feit dat het een duurzaam materiaal is. De dakbedekking kan meer dan vijftig jaar mee gaan, waardoor je dus minder snel aan vernieuwing toe bent. Als het dan toch vernieuwd moet worden, dan kan het materiaal gerecycled en hergebruikt worden. Het materiaal is dus erg goed voor het milieu en veel beter dan dakbedekking zoals bitumen. Wij raden het dus zeker aan om te gaan voor EPDM, want het is de investering zeker waard!