Snelkiemend graszaad biedt vele voordelen voor wie een gazon wil aanleggen of renoveren. Dit type graszaad onderscheidt zich van regulier graszaad doordat het veel sneller ontkiemt en een dichter en sterker gazon oplevert. In deze blog zullen we enkele van de voornaamste voordelen van snelkiemend graszaad bespreken.

Snel resultaat

Een van de grootste voordelen van snelkiemend graszaad is dat je veel sneller resultaat ziet dan bij regulier graszaad. Waar het bij regulier graszaad soms wel weken kan duren voordat de eerste grassprieten boven de grond uitkomen, kan snelkiemend graszaad al na enkele dagen ontkiemen. Dit betekent dat je sneller van een mooi, groen gazon kunt genieten.

Dichtere begroeiing

Snelkiemend graszaad heeft over het algemeen een hogere kiemkracht en kiemsnelheid dan regulier graszaad. Dit betekent dat er meer graszaadjes ontkiemen en dat er dus een dichtere begroeiing ontstaat. Dit is niet alleen mooier om te zien, maar het zorgt er ook voor dat onkruid minder kans krijgt om te groeien. Het gras krijgt namelijk meer ruimte om te groeien en kan daardoor beter concurreren met onkruid. Snelkiemend graszaad bestellen doe je eenvoudig en snel online!

Sterker gras

Snelkiemend graszaad zorgt niet alleen voor een dichtere begroeiing, maar ook voor sterker gras. Het gras groeit namelijk sneller en heeft daardoor minder kans om beschadigd te raken. Dit is vooral handig als je kinderen of huisdieren hebt die veel op het gazon spelen. Een sterker gazon kan namelijk beter tegen een stootje en zal minder snel beschadigen.

Betere bestandheid tegen droogte

Snelkiemend graszaad heeft ook als voordeel dat het beter bestand is tegen droogte. Dit komt doordat het gras sneller groeit en daardoor beter in staat is om vocht vast te houden. Ook heeft snelkiemend graszaad vaak een dieper wortelgestel, waardoor het beter in staat is om vocht uit de grond op te nemen. Dit is vooral handig in droge zomers, wanneer regulier graszaad vaak snel uitdroogt en bruin wordt.

Snellere reparatie van beschadigingen

Ten slotte is snelkiemend graszaad ook ideaal om beschadigingen aan het gazon snel te repareren. Bijvoorbeeld na het verticuteren, waarbij er kale plekken op het gazon ontstaan, of na het verwijderen van onkruid. Snelkiemend graszaad kan deze plekken snel opvullen en zorgen voor een mooi herstel van het gazon.

Snelkiemend graszaad en gazonmest kopen

Snelkiemend graszaad biedt vele voordelen ten opzichte van regulier graszaad. Het zorgt voor sneller resultaat, een dichtere begroeiing, sterker gras en een betere bestandheid tegen droogte. Snelkiemend graszaad en gazonmest kopen doe je eenvoudig en snel bij Moowy.