Giftcards, ofwel cadeaubonnen, zijn een populair geschenk op verjaardagen, feestdagen en bij gelegenheden. En dat is niet zonder reden: de giftcard is enorm veelzijdig en bijna elke (online) winkel heeft er een. Twijfel je nog over een cadeau? Misschien is het een idee om een giftcard te geven!

Voor iedereen

Een grote reden waarom cadeaukaarten zo populair zijn is dat ze voor iedereen passend gemaakt kunnen worden. Geen inspiratie? Je kan het zo gek niet bedenken, of er is een bon voor! Je hoeft alleen maar te achterhalen wat de interesses van de ontvanger zijn. Fervente lezers zul je blij kunnen maken met een boekenbon, terwijl gamers een online giftcard (zoals een Xbox gift card) erg zullen waarderen. Er bestaan daarnaast speciale bonnen voor vrijwel alle materiële zaken, van klusmateriaal tot bloemen, maar ook voor diensten. Een leuk etentje of een lekkere massage is met een giftcard zo gegeven. Wil je de giftcard wat algemener houden? Een Neosurf 20 euro is zo gegeven en multi-inzetbaar. Hiermee kan de ontvanger compleet beslissen aan welke zaken hij of zij het geld uitgeeft. 

Geen miskopen

We hebben allemaal weleens cadeautjes gekregen die we eigenlijk niet echt konden gebruiken. Die namen we dan vaak maar aan omdat we niet ondankbaar wilden zijn, maar verdwenen waarschijnlijk alsnog achterin de kast. Dat is jammer, want het gebaar is vaak goed bedoeld. Met een giftcard kan je eigenlijk nooit een verkeerd cadeau geven – de ontvanger kan er eigenlijk altijd wel wat mee. Zo voorkom je weer dat een cadeautje niet gebruikt – of erger, weggegeven – wordt. 

Jij beslist

Er wordt vaak gezegd dat cadeaubonnen onpersoonlijk zijn, maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Met een giftcard laat je de keuze namelijk open voor de persoon aan wie je hem geeft. De ontvanger vindt het vaak juist heel fijn dat het mag kiezen wat het met het bedrag doet. En zoals eerder gezegd, is de intentie het belangrijkste. Als de relatie tussen jou en de persoon goed is, zou het niet moeten uitmaken wat hij of zij van jou krijgt. 

 

Fijne bijkomstigheid: wanneer je een giftcard geeft, kan je zelf beslissen wat je uitgeeft. Als je een cadeau koopt, ga je vaak over je budget heen. Het is natuurlijk ook veel leuker het cadeautje leuk in te pakken of aan te vullen met allerlei extraatjes. Zo ben je al gauw weer wat euro’s verder. Met een bon bepaal jij het bedrag, en behoud je dus ook wat controle op je eigen financiën.

Geen keuzestress

Scheelt weer! Je hoeft niet te hard en lang na te denken over wat je dan precies wil geven en hoeveel het je allemaal gaat kosten. Voor bedrijven is het daarnaast fijn dat veel bonnen tegenwoordig online vergeven en uitgegeven kunnen worden. Een speciaal bedankje of blijk van waardering is zo veel sneller gemaakt en blijft voor lange tijd digitaal beschikbaar.