Het wordt steeds belangrijker om van je huis een fijne plek te maken. Zeker nu we meer thuis werken nadat de wereld in de afgelopen twee jaar in een rap tempo veranderd is. Het gaat hem dan echt in de details zitten. Dus heb jij nog elementen in huis die missen, anders moeten of waar je nog over na denkt, dan is nu het moment om er actief mee bezig te gaan. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Van de kleuren tot de materialen

Wist je dat de kleuren die je in huis hebt, de kleuren die dominant aanwezig zijn, een grote impact hebben op de gemoedstoestand van de mensen in huis? Donkere kleuren kunnen vaak somberheid maar ook een gevoel van geborgenheid teweegbrengen. Lichte kleuren brengen ruimte en rust. En ook de materialen zijn van invloed. Zo kunnen harde materialen en vormen een gevoel van structuur geven en zachte materialen juist meer comfort, letterlijk. Iets om over na te denken dus.

Ramen, vloeren en muren

Dit geldt ook allemaal voor wat je op de vloeren hebt liggen als het gaat om vloerbekleding. Tegels zijn minder warm en uitnodigend dan en houten vloer, en de kleur die je op de muur hebt, is al snel de dominante kleur in huis. En vergeet ook geen bekleding op te hangen als het om de ramen gaat. Ga voor chique zwarte jaloezieen of kies voor lamellen verticaal. Praktisch en mooi. Onderhoud dit goed, dan gaat het langer mee.

De inrichting is persoonlijk

Uiteraard is de manier van inrichten, de meubels die je kiest, heel persoonlijk. Wat dat betreft heeft iedereen een eigen smaak. Om uit te vinden wat jouw smaak is, kan je inspiratie opdoen op het internet en zo een interieur beeld samenstellen wat vervolgens ook bij elkaar past en waar goed over nagedacht is. Natuurlijk kan je smaak veranderen maar zo heb je in eerste instantie in ieder geval een inrichting die qua stijl één is.

Blijf de boel onderhouden

Als laatste is het zeer aan te raden om de boel goed te onderhouden. Niet alleen qua schoonmaak maar ook in gebruik. Door voorzichtig of in ieder geval bewust met je spullen om te gaan, voorkom je dat de boel sneller slijt dan nodig en dan heb je er, zoals gezegd,  langer plezier van. En door regelmatig schoon te maken, heb je minder werk want vuil kan zich niet opstapelen.